Visita cultural a les clavegueres de Barcelona amb l'AMPA

25/01/2021

Ens van explicar la història de l’inici d’aquests conductes, el seu funcionament actual, com garanteixen la higiene i la salut pública i com eviten possibles inundacions i faciliten el sanejament de les aigües residuals.

Dos grups de nens i adults vàrem fer una visita a les Clavegueres de Barcelona el dia 25 de noviembre, aprofitant el programa d’Educació Ambiental del Cicle de l’aigua de la ciutat, dintre de La Fàbrica del Sol.

Vam baixar per una entrada al Passeig de Sant Joan amb Diagonal, l’únic tram de les clavegueres que es pot visitar, i ens van explicar la història de l’inici d’aquests conductes, el seu funcionament actual, com garanteixen la higiene i la salut pública i com eviten possibles inundacions i faciliten el sanejament de

les aigües residuals.

Ens van fer reflexionar sobre la importància de l’aigua com a bé escàs i la coresponsabilitat que tenim en el manteniment d’aquest recurs, la nova cultura de l’aigua com a repte del canvi climàtic i les conseqüències que provoca en la vida quotidiana de les persones.

Vam estar aproximadament 1 hora, tots equipats amb un casc de seguretat, i les explicacions van ser molt extenses i amenes, comprensibles tant per nens

com per adults.

Va ser una experiència molt positiva!!!!!